Consultant Marloes aan het woord over samenwerkingsverbanden

Marloes vertelt: gemeentelijke samenwerkingsverbanden onder de loep in Halderberge!

Marloes Dekkers, consultant bij Publiek Maatwerk, heeft recentelijk een uitdagende opdracht succesvol afgerond bij de gemeente Halderberge. In haar rol werkte zij samen met Publiek Maatwerk-collega Thijs de Jongh aan het herijken van de functie van coördinator verbonden partijen. Ook nam ze tijdelijk een aantal taken binnen deze functie over. Haar belangrijkste focus lag op de regie van de planning- en control processen met betrekking tot de regionaal verbonden partijen, evenals het schrijven en ontwikkelen van meerdere college- en raadsvoorstellen.

Hoe het begon

Marloes vertelt: “Deze opdracht kwam op mijn pad dankzij mijn eerdere werk als waarnemend programmamanager Overheid & Participatie bij dezelfde gemeente. Ik voelde me daar al helemaal op mijn plek en het leek me interessant om dichter bij het bestuurlijk niveau te werken. Toen de kans voorbijkwam om hier verder mee aan de slag te gaan, was ik meteen enthousiast. Ondanks dat ik enigszins onervaren was met de verbonden partijen, wilde ik er graag meer over leren. Daarnaast bracht deze opdracht de kans om met enthousiaste en ervaren mensen te werken. Daarvan heb ik veel geleerd en de samenwerking met de overige betrokkenen gaf me veel energie.

De opdracht bij Gemeente Halderberge

Marloes is ingezet voor het regisseren van de planning- en control processen voor de verbonden partijen. Komt dit je bekend voor? Dat kan! Thijs de Jongh – senior consultant bij Publiek Maatwerk – vertelde hier enkele weken geleden ook over. Marloes heeft zich daarnaast ook beziggehouden met het schrijven van college- en raadsvoorstellen. Marloes vertelt: “Ik ben trots op een belangrijke mijlpaal: ik heb een sjabloon ontwikkeld voor de gezamenlijke behandeling van de jaarrekeningen en begrotingen van de verbonden partijen. Voorheen werden deze per partij afzonderlijk behandeld, maar nu hebben we een gestroomlijnd proces dat het werk voor iedereen makkelijker maakt.” Kleine stapjes, grote impact!

Consultant Marloes bij Gemeente HalderbergeSamenwerken

Marloes omschrijft de samenwerking binnen gemeente Halderberge als een warm bad. Iedereen stond klaar om haar te helpen en haar vragen te beantwoorden. Collega Thijs is ze extra dankbaar. “Zijn engelengeduld en humor hebben me enorm geholpen en ik ben blij dat ik hem heb mogen ondersteunen. Wat een topper! De grootste uitdaging voor mij was het gebrek aan ervaring met de verbonden partijen en de bijbehorende P&C-processen. Maar na een half jaar intensief werk voel ik me nu helemaal thuis in deze materie.”

Wat nu?

Marloes: “Voor ik vooruitblik wil ik nog mijn dank uitspreken aan gemeente Halderberge en in het bijzonder aan Thijs de Jongh voor de fijne ondersteuning, samenwerking en de kansen die me geboden zijn. Op naar de volgende uitdaging! Ik kijk er naar uit om me verder te verdiepen in grensoverschrijdende samenwerking en mijn expertise hierin uit te breiden.” De volgende uitdaging is ze ook al aangegaan. Sinds januari werkt Marloes als Euroambtenaar bij de gemeente Baarle-Nassau. Ze houdt zich daar bezig met grensoverschrijdende samenwerkingen. Daarnaast is ze sinds deze week gestart als regionale netwerkcoördinator voor de Grensinformatiepunten in Zuid-Nederland. Marloes is – mocht je dat in dit stuk nog niet gemerkt hebben – enthousiast en kan niet wachten om aan de slag te gaan met de verdere ontwikkeling van deze punten en de internationale samenwerking. Dit is precies de richting waarin ze zich verder wil ontwikkelen.

Meer weten over Marloes en haar opgedane kennis? Stuur haar dan een berichtje of bekijk alle info over onze consultants hier.