Samenwerking Regionale Energie Strategie West-Brabant

Regionale Energie Strategie West-Brabant en Mobiliteitscentrum West-Brabant slaan handen in één

In een gezamenlijke inspanning om de Regionale Energie Strategie (RES) West-Brabant te realiseren, hebben RES West-Brabant en het Mobiliteitscentrum Regio West-Brabant een Arbeids-Kennispool opgericht. In deze pool zitten experts die kennis hebben van alle aspecten van de energietransitie. Deze consultancy pool wordt ondergebracht en aangestuurd door het Mobiliteitscentrum Regio West-Brabant.

De samenwerking werd officieel bevestigd met de ondertekening van het convenant door Klaar Koenraad (voorzitter van de stuurgroep RES West-Brabant en wethouder van de gemeente Roosendaal ), Johan de Beer (regisseur RES West-Brabant), Marcel Willemsen (projectleider RES) en Jord Koetje (manager Mobiliteitscentrum Regio West-Brabant). De oprichting van deze Arbeids-Kennispool markeert een belangrijke stap in de uitvoering van de duurzame ambities van de regio West-Brabant. “Deze samenwerking stelt ons in staat om gericht expertise en kennis in te zetten voor de realisatie van onze regionale energieplannen,” aldus Ron de Leeuw (projectleider samenwerking RES-MBC). “We zijn ervan overtuigd dat deze pool een grote rol zal spelen in het behalen van onze duurzame doelstellingen.”

Met de oprichting van deze pool kunnen de betrokken partijen nu effectiever inspelen op de uitdagingen en kansen die de energietransitie met zich meebrengt. Het Mobiliteitscentrum Regio West-Brabant zal zorgdragen voor een optimale inzet van resources en expertise om de uitvoering van de RES West-Brabant te ondersteunen en te versnellen. Meer weten over deze samenwerking? Neem dan contact op met Ron de Leeuw.

samenwerking Regionale Energie Transitie en Mobiliteitscentrum