Update 1-1-23
We hebben helaas moeten concluderen dat er op dit moment weinig interesse is in het gebruik van de opdrachtenbank. We hebben daarom besloten de opdrachtenbank niet langer aan te bieden. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Jord Koetje.
Als ambtenaar word er regelmatig veel van je gevraagd. Nieuwe technieken, regelgeving, trends en ambities volgen elkaar in rap tempo op. Dat maakt werken bij de overheid uitdagend. Toch kan het zijn dat je na een tijdje binnen je functie toe bent aan een nieuwe uitdaging zonder definitief afscheid te nemen van je functie. Het tijdelijk invullen van een andere functie blijkt ontzettend goed voor je ontwikkeling en groei. Daarom faciliteert het Mobiliteitscentrum graag om het tijdelijk oppakken van andere werkzaamheden mogelijk te maken, in de vorm van een intern platform. Zo vergroten we de flexibele arbeidsmarkt én houden we talent in beweging naar groei binnen de regio. De opdrachtenbank gaat – naar verwachting – in werking vanaf september 2021.
Over de opdrachtenbank
Een opdrachtenbank, ‘wat moet je je daarbij voorstellen?’ vraag je je waarschijnlijk af. Je kunt het zien als een interne vacaturebank vol tijdelijke klussen binnen gemeenten uit regio West-Brabant. Op dit platform kunnen aangesloten overheidsorganisaties tijdelijke opdrachten plaatsen. Het gebeurd in onze regio regelmatig dat er nieuwe projecten worden opgestart waar tijdelijke ondersteuning meer dan welkom is. Dit soort functies kunnen binnenkort in de digitale opdrachtenbank worden geplaatst. Daarnaast wordt het voor ambtenaren in regio West-Brabant mogelijk een profiel op te zetten. Je kunt vervolgens aangeven vindbaar te willen zijn voor gemeenten die zoeken naar tijdelijk beschikbare vakmensen. Je kunt ook aangeven in welk vakgebied je aan de slag wil of bijvoorbeeld alerts instellen, dan ben je altijd op de hoogte van nieuwe tijdelijke klussen binnen jouw vakgebied.
Hoe gaat het in zijn werk?
Medewerkers kunnen inloggen bij de digitale opdrachtenbank en op een toffe uitdaging reageren. Indien er een match is wordt er op basis van detachering een overeenkomst gesloten voor bepaalde tijd. Na afloop van de opdracht keer je terug naar je eigen gemeente.
Voor wie is de opdrachtenbank?
Het platform richt zich uitsluitend op de interne arbeidsmarkt. Het gaat dus om aangesloten overheidsorganisaties van het Mobiliteitscentrum en hun werknemers. Voor externen (zoals ZZP’ers) is het niet mogelijk om te reageren op opdrachten, zij kunnen terecht bij Flex West-Brabant. Middels onze regionale opdrachtenbank kunnen overheden gebruik maken van elkaars talenten en capaciteiten. Voor een medewerker is het zowel leuk als leerzaam om eens in de keuken van een andere organisatie te kijken.
Wat doen we nog meer op gebied van de regionale arbeidsmarkt?
Naast deze nieuwe interne opdrachtenbank lopen er meer initiatieven om capaciteitsproblemen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan de flexpools PuMa en Brabant Consultant. Waar de PuMa’s jong, innovatief en enorm breed inzetbaar zijn vind je bij Brabant Consultants de meer specifieke en ervaren vakmensen. Naast de flexpools kun je externen werven via Flex West-Brabant voor de tijdelijke invulling, of je kunt terecht bij de vacaturebank voor structurele invulling van functies.
We kijken ontzettend uit naar de livegang van de opdrachtenbank. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging maar wil je graag je functie behouden? Vergeet dan zeker niet in september een kijkje te nemen via onze website. Wil je meer informatie over de digitale opdrachtenbank? Neem dan contact op met Ron de Leeuw.