Update Regionale Aanbestedingen in Midden- en West-Brabant

Samenwerken aan Innovatie: Update over Regionale Aanbestedingen in West-Brabant

De afgelopen periode heeft het Mobiliteitscentrum West-Brabant samen met diverse gemeenten uit de regio gewerkt aan twee belangrijke aanbestedingstrajecten: een gezamenlijk leerplatform en een nieuw personeels- en informatiesysteem. Deze trajecten zijn bedoeld om de samenwerking tussen gemeenten te versterken, kosten te optimaliseren en processen te verbeteren. Hieronder een update over deze aanbestedingstrajecten.

Update personeelssysteem en leerplatformAanbesteding Gezamenlijk Leerplatform

In samenwerking met de gemeenten Etten-Leur, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert en Regio West-Brabant zijn we in de laatste fase van de aanbesteding van een Learning Experience Platform (LXP) beland. Deze week ronden we de demo’s en beoordelingen af, waarna snel duidelijk wordt welk platform het beste aansluit bij onze behoeften. Het doel van dit nieuwe LXP is om een centrale plek te creëren voor leren en ontwikkelen in de regio. Dit platform kan het beste worden omschreven als een ‘Netflix-omgeving’ voor opleidingen, met een breed aanbod van leerpaden, fysieke en online trainingen, podcasts, masterclasses en relevante artikelen. Het systeem is geschikt voor alle beroepsgroepen en niveaus binnen de gemeentelijke organisaties. Het is voor organisaties die niet bij de aanbesteding betrokken zijn weldegelijk mogelijk aan te sluiten op dit systeem. Neem hiervoor contact op met Bart van Dam. Hij kan je van meer informatie voorzien!

Belangrijke eisen en wensen voor het LXP zijn:

  • Trainingen: Het platform moet een uitgebreide trainingsbibliotheek aanbieden, waarin zowel generieke als op maat gemaakte trainingen beschikbaar zijn. De deelnemende partijen moeten in staat zijn om zelf trainingen toe te voegen en aan te passen.
  • Techniek en Hosting: Het LXP moet volledig webbased zijn, met een veilige en betrouwbare hostingomgeving. Dit zorgt ervoor dat medewerkers vanaf iedere locatie toegang hebben tot het platform.
  • Privacy: Het systeem moet voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving rondom privacy en gegevensbescherming, inclusief de AVG. Dit omvat het waarborgen van de privacy van gebruikersgegevens en het sluiten van verwerkersovereenkomsten.
  • Informatiebeveiliging: De leverancier moet beschikken over een geldige NEN-ISO/IEC 27001-certificering, zodat de informatiebeveiliging van het platform gewaarborgd is.

Met dit gezamenlijke leerplatform streven we naar een betere samenwerking op het gebied van leren en ontwikkelen, inkoopvoordelen en efficiënter functioneel beheer.

Aanbesteding Nieuw Personeels- en Informatiesysteem

Naast het LXP zijn we met een aantal gemeenten op zoek gegaan naar een nieuw personeels- en informatiesysteem. Dit systeem zal ADP voor een aantal organisaties gaan vervangen. In de afgelopen maanden zijn er allerlei stappen gezet op het gebied van het programma van eisen en de aanbesteding lanceren. Vorige week hebben twee aanbieders demo’s gegeven. Deze demo’s maken deel uit van de evaluatie, die in volle gang is. In de afgelopen week hebben de deelnemende organisaties de voorstellen beoordeeld waarna het consensusoverleg plaats zal vinden. Dit overleg zal een gezamenlijk gunningsadvies opleveren. Dit advies wordt vervolgens aan de stuurgroep van het Mobiliteitscentrum gepresenteerd. Op 12 november vindt de definitieve gunning plaats. Het nieuwe systeem moet onze processen rondom personeelsadministratie en informatiebeheer verder verbeteren en automatiseren, met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid, gegevensbeheer en integratie met andere systemen. Daarnaast attenderen we organisaties op het belang van goede voorbereiding. Deze systemen functioneren alleen wanneer volledig geïmplementeerd met juiste informatie.

Met deze aanbestedingstrajecten willen we stappen zetten richting modernisering en efficiëntie. Door samen te werken, kunnen we niet alleen kosten besparen, maar ook onze kennis delen en onze medewerkers betere mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen. We kijken uit naar de afronding van deze trajecten en de verdere samenwerking met alle betrokken partijen. Heb je vragen over de aanbestedingen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!